Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

10/29/2020 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

312 μ.Χ.: Μετά τη νίκη στη Μουλβία Γέφυρα, ο Κωνσταντίνος ο Μέγας, δίνει ασαφείς αποδείξεις ότι συνειδητά είχε αποδεχθεί τη νέα θρησκεία. Στις ασπίδες των στρατιωτών του δίνει διαταγή να χαράξουν το μονόγραμμα του Ιησού Χριστού. Σαν σήμερα, στις 29 Οκτωβρίου του 312, η Σύγκλητος του προσέφερε το άγαλμά του, ο Αυτοκράτορας το δέχθηκε αλλά απαίτησε να τοποθετηθεί στο χέρι του αγάλματος ένας σταυρός. Η αυτοκρατορική σημαία, το λάβαρο, πλέον, θα φέρει επίσης το μονόγραμμα του Ιησού Χριστού και έτσι μεταβλήθηκε σε χριστιανικό σύμβολο.

1822: Δύο πολεμικά και δύο πυρπολικά των Ψαρών επιτίθενται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου. Ο Κανάρης ανατινάζει ένα δίκροτο.

1863: Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

1897: Γεννήθηκε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, πνευματικός πατέρας των μεταγενεστέρων αστέρων της προπαγάνδας. Γνωστό απόφθεγμα του είναι το: "λέτε, λέτε ψέμματα, στο τέλος κάτι θα μείνει..."

1911: Πέθανε ο δημοσιογράφος Τζόζεφ Πούλιτζερ. Έδωσε τον ορισμό της "κίτρινης δημοσιογραφίας", αλλά καθιέρωσε τα έγκυρα δημοσιογραφικά βραβεία που απονέμονται στο όνομά του.

1918: Ιδρύθηκε η Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, η γνωστή ΓΣΕΕ, με πρωτοβουλία των εργατικών κέντρων της Αθήνας, Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποτελείται από 30 μέλη και από τον πρόεδρο, γενικό γραμματέα, τους αναπληρωτές τους, τους γραμματείς οικονομικού και οργανωτικού.

1923: Ο Μουσταφά Κεμάλ ανακηρύσει την "Τουρκική Δημοκρατία".

1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχημάτισαν τη "Μνενελούξ" που απετέλεσε τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Πίνδος, του Χρήστου Ζαλοκώστα
 
13/10/2020
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ - 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1904
spacer
13/10/2020
ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης