Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

11/15/2019 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1028: Ο Ρωμανός στέφεται αυτοκράτους του Βυζαντίου ως Ρωμανός Γ΄ ο Αργυρός.
1315: Στη μάχη του Μοργκάρτεν, τοξότες της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στήνουν ενέδρα και νικούν τις αυστριακες δυνάμεις του Λεοπόλδου του Α΄, δούκα της Αυστρίας.
1630: Πέθανε ο γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ. Καταλυτική φυσιογνωμία στην επιστημονική επανάσταση των νεοτέρων χρόνων.
Υπήρξε επίσης μαθηματικός και συγγραφέας, ενώ άσκησε κατά καιρούς και την αστρολογία για βιοποριστικούς λόγους. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο "Νομοθέτης του ουρανού" από τους ομώνυμους "Νόμους" του, που αφορούν την κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο και περιγράφονται στα έργα του.
1738: Γεννήθηκε ο άγγλος αστρονόμος Σερ Ουίλιαμ Χέσλερ. Γεννήθηκε στο Αννόβερο και ήταν γιος μουσικού. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και κατασκεύασε ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο και το 1781 ανακάλυψε τον πλανήτη Ουρανό, ανακάλυψη χάρησ την οποία έγινε διάσημος.
1920: Πραγματοποιείται στη Γενεύη η πρώτη συνέλευση της Κοινωνίας των Εθνών.
1922: Εκτελέστηκαν στου Γουδή οι Γεώργιος Χατζηανέστης, Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαππαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής και Νικόλαος Θεοτόκης μετά από την απόφαση της δίκης, γνωστής ως "Δίκης των έξι".
Μετά από έκτακτο στρατοδικείο, παραπέμφθηκαν για να τιμωρηθούν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αν και οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ, η ονομασία "δίκη των έξι" δόθηκε λόγω των έξι εκτελέσεων που τελικώς απόφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια σχεδόν ημέρα στην περιοχή του Γουδή.
1956: Στη ζώνη της διώρυγας του Σουέζ φθάνουν οι πρώτες μονάδες του ΟΗΕ για να επιβάλουν κατάπαυση του πυρός.
1988: Το Εθνικό Παλαιστινιακό Συνέδριο διακήρυξε την ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Αναδιφήσεις στους Ψαλμούς του Δαυΐδ του Βασιλέως
 
6/7/2020
27 ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
spacer
1/7/2020
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης