Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

12/15/2018 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ...

37 μ.Χ.: Γεννήθηκε ο ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρων. Αν και καλλιτέχνης, ωστόσο εξαπέλυσε τρομερό διωγμό εις βάρος των Χριστιανών, κατηγορώντας τους για εμπρησμό της Ρώμης την οποία όμως ο ίδιος κατέκαυσε.

1025: Πέθανε ο αυτοκράτορας του Βυζαντιου Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
Μετά τη μάχη του Κλειδίου, όπου υπέταξε τους Βουλγάρους και η Βουλγαρια έγινε Βυζαντινή επαρχία, ο Βασίλειος πήρε τον τίτλο του Βουλγαροκτόνου και μετά την οριστική νίκη του περιόδευσε στις βαλκανικές και ελληνικές επαρχίες.

1770: Γεννήθηκε ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.
Στις σονάτες του, στις 9 Συμφωνίες του, στη Λειτουργία του, στα κονσέρτα του και στη μοναδική του όπερα τον Φιντέλιο, εμφανίζονται όλες οι πονεμένες και οι χαρούμενες, οι μοιραίες και οι θεληματικές, οι τραγικές και οι κοσμογονικές, όλες οι ηρωικά θετικές και ηρωικά αρνητικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου.

1792: Υπογράφηκε, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το πρώτο συμβόλαιο ασφάλεις ζωής.
1827: Ο Αστιγξ με το πλοίο καρτερία κατέλαβε τη νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι και εξολόθρευσε τους Τούρκους.

1828: Ο Καποδίστριας, κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος, με θέσπισμα συνιστά τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

1832: Γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Γουστάφ Αϊφελ, γάλλος πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής του περίφημου Πύργου του Αϊφελ, σύμβολο πλέον του Παρισιού.

1852: Γεννήθηκε ο Αντουάν Μπεκερέλ, ο οποίος ανεκάλυψε τη ραδιενέργεια και έδωσε το όνομά του στη μονάδα μέτρησής της. Για την ανακάλυψή του αυτή τιμήθηκε με Νόμπελ το 1903.

1939: Ο Μουσολίνι για να καθησυχάσει τους Έλληνες, καθώς προετοιμάζει την επίθεσή του κατά της Ελλάδος, απηύθυνε στον Ιωάννη Μεταξά ανακοίνωση σύμφωνα με τη οποία: α) Η Ιταλία δεν προτίθεται να αναλάβει στρατιωτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και β) Σε ένδειξη των... ειλικρινών αισθημάτων του, τα ιταλικά στρατεύματα θα υποχωρήσουν 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

1965: Οι δορυφόροι Gemini6 και Gemini7 συναντήθηκαν στο διάστημα και κάνουν μαζί την τροχιά της Γης για περισσότερο από 5 ώρες.

1970: Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Venera7 προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη. Είναι το πρώτο ανθρώπινο δημιούργημα που φθάνει σε άλλο πλανήτη και προτού καταστραφεί από την υψηλή θερμοκρασία και την πίεση στέλνει επί 23 λεπτά στη Γη πολύτιμες πληροφορίες.

1989: Πέθανε ο Αντρέι Ζαχάρωφ, διακεκριμένος Πυρηνικός Φυσικός, γνωστός αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάντω, ο οποίος υπέστη κατά καιρούς πλείστες διώξεις από το κομμουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς να υποχωρήσει από τις θέσεις του.

1995: Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθιερώνου το ευρω.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Ιστορικές σελίδες με την κ. Θεοφιλία Καζαντζίδου αρχαιολόγο-φιλόλογο
 
11/3/2019
ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
spacer
11/3/2019
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης