Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

2/15/2018 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ...

399 π.Χ.: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή "εισήγαγε καινά δαιμόνια στην αθηναίων πολιτεία".
Ο φιλόσοφος του 4ου π.Χ. αιώνα, θερμός κήρυκας του "Γνώθι σ΄αυτόν", δεν υπεράσπισε τον εαυτό του, προτίμησε να πιει το κώνειο, το δηλητήριο, μόνο και μόνο για να εφαρμόσει τον νόμο της πολιτείας.

37 μ.Χ.: Γεννιέται ο ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρων.
Το 64 μ.Χ. με το πρόσχημα της ανοικοδόμησης της Ρώμης έβαλε πυρκαγιά και εκάησαν τα 3/4 της πόλεως. Κατηγόρησε γιαυτό τους χριστιανούς και κήρυξε εναντίον του το πρώτο διωγμό.

1564 μ.Χ.: Γεννιέται ο ιταλός αστρονόμος και φυσικός Γκαλιλέο Γκαλιλέι, ο γνωστός Γαλιλαίος.
Υπεστήριξε ότι το κέντρο του κόσμου ήταν ο ήλιος. Για την "ηλιοκεντρική του θεωρία" θεωρήθηκε αιρετικός και γιαυτό εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση των καθολικών να την απαρνηθεί.

1835: Γεννιέται ο ποιητής και πεζογράφος Δημήτριος Βικέλας, σημαντική μορφή των Ελληνικών Γραμμάτων. Ιδρυσε τον "Σύλλογο προς διάδοσιν ωφελίμων βιβλίων", τον "Οίκο των Τυφλών".
Ηταν αυτοδίδακτος, τύπος ευπατρίδη, άνδρας φιλόπατρης, έντιμος και αγαθός. Οταν τον Ιούνιο του 1894, εξελέγεη στο Παρίσι Α΄ Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), τόλμησε να ζητήσει την διεξαγωγή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα. Στην προσπάθειά του να πείσει είπε και τα εξής: "Δεν έχομεν τα μέσα να τελέσωμεν εορτάς μεγαλοπρεπείς, αλλά το εγκάρδιον της υποδοχής θα αναπληρώσει τας πολλάς ελλείψεις μας". Οι αγώνες και τότε τελέστηκαν με λαμπρότητα, γεγονός που απέδειξε τις δυνάμεις της αναβιωμένης Ελλάδος.

1906: Ιδρύεται το κόμμα των Εργατικών στην Βρεττανία.

1907: Ο Κοριαλλένιο Μαρίνος, εθνικός ευεργέτης, από το Αργοστόλι Κεφαλληνίας, δωρίζει 6 εκατομμύριοα δρχ. για να εξωραϊσθεί ο χώρος γύρω από την Ακρόπολη και το Θησείο.

1936: Ανακοινώνεται από τον Χίτλερ, η κατασκευή του δημοφιλέστατου σκαραβαίου της Volkswagen.

1999: Ο κούρδος ηγέτης του P.K.K., Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συλλαμβάνεται στη Ναϊρόμπι της Κένυας και μεταφέρεται στην Τουρκία.

2005. Τραγωδία με 209 νεκρούς σε ανθρακωρυχείο της Κίνας.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Συζητήσεις
 
6/1/2019
ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
spacer
27/12/2018
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΕΛΙΚΑ;
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης