Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

2/24/2021 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ...

392 μ.Χ.: Ο Μέγας Θεοδόσιος το Α΄, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, απαγόρευσε την ειδωλολατρία.
Ο Ιερός Αυγουστίνος στο έργο του: "Για την πολιτεία του Θεού" έγραψε σχετικα: Πρόσταξε να γκρεμιστούν παντού τα είδωλα των εθνικών, γιατί ήξερε καλά ότι τ΄ αγαθά στον κόσμο αυτό δεν εξαρτώνται από τους δαίμονες, αλλά από τον Ένα και Αληθινό Θεό". Στο πλαίσιο αυτό κατάργησε και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

452 μ.Χ.: Ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον Β΄ το Πανδιδακτήριο, του οποίου η Βιβλιοθήκη ξεπερνούσε τότε τους 100 χιλιάδες τόμους βιβλίων.
Είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου.

1786: Ο γερμανός συγγραφέας Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γνωστός από τα "Παραμύθια του Γκριμ", γεννήθηκε σαν σήμερα.

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, εξουσιοδοτημένος από την Φιλική Εταιρεία ως αρχηγός της Επανάστασης, φθάνοντας στο Ιάσιο της Ρουμανίας συνάντησε τον Μιχαήλ Σούτσο και κήρυξε, σαν σήμερα, την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, γεγονός που εμψύχωσε τους Ελληνες της τουρκοκρατούμενης Ελλάδος. Τότε απηύθυνε και την ιστορική προκήρυξη "Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος".
Στο κείμενό της γινόταν μνεία των αγώνων των ευρωπαϊκών λαών για ελευθερία και παρεχόταν σε σαφή υπαινιγμό η διαβεβαίωση ότι η Ρωσία θα βοηθούσε τον Αγώνα. Υπήρχε επίσης αναφορά στη δημοκρατική οργάνωση της πολιτείας που θα ιδρυόταν μετά την επιτυχία της Επανάστασης.

1913: Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.

1934: Γεννήθηκε ο πρώτος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ιταλίας Μπετίνο Κράξι.

1938: Κατασκευάστηκαν τα πρώτα προϊόντα από νάυλον που είναι οι οδοντόβουρτσες.

1943: Αρχισε γενική διήμερη απεργία κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως που οδήγησε στη ματαίωση του μέτρου.

1981: Σαν σήμερα, έγινε σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο συγκρότημα των Αλκυονίδων νήσων στην Βορειανατολική περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Αφησε πίσω του 20 νεκρούς, 500 τραυματίες, 22.554 κτίρια με μη επισκευάσιμες βλάβες. Πολλές υλικές ζημιές έγιναν σε Κορινθία, Βοιωτία, Αττική, Φωκίδα, Εύβοια.

1983: Πέθανε ο αμερικανός συγγραφέας Τέννεσι Ουίλιαμς. Γνωστό έργο του "Γυάλινος κόσμος" όπου αναπαράστησε τραγικά τον ψεύτικο ονειρικό κόσμο μέσα στον οποίο αναγκάζεται να κλειστεί ο άνθρωπος για να επιβιώσει, όχι όμως και να ζήσει, να βιώσει πραγματικά, ουσιαστικά.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Αφιέρωμα στο Ευαγγέλιο της Κυριακής
 
20/2/2021
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ANDROID KAI ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ
spacer
29/1/2021
Η ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ π. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΖΩΟΓΟΝΕΙ!
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης