Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

2/28/2021 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ...

380 μ.Χ.: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος ο Μέγας, με διάταγμα του αναγνωρίζει το χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας και η Εκκλησία τον ονόμασε Μέγα.

1770: Ο Θεόδωρος Ορλώφ καταπλέει στο Οίτυλο της Μάνης για να παρακινήσει τους κατοίκους σε εξέγερση κατά των Τούρκων. Η εξέγερση σ΄αυτή τη φάση απέτυχε και μόνον στην Τρίπολη οι Τούρκοι κατέσφαξαν 3.000 χριστιανούς.

1826: Ο Ιμπραήμ κατέλαβε στο Μεσολόγγι τις νησίδες Ντολμά και Πόρο. Οι 350 Ελληνες έπεσαν μέχρις ενός. Δικαίως αυτή η Πόλη ονομάσθηκε "Ιερή Πόλη".

1935: Ο δόκτωρ Γουάλας Κράδερς, χημικός στη χημική βιομηχανία "du pont", αμερικανικών συμφερόντων εφεύρε το νάυλον.

1940: Εγιναν τα εγκαίνια των σταθμών ασυρμάτου με το εξωτερικό, στο Χαρβάτι και στη Λούτσα.

1943: Στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών κηδεύτηκε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Τον αποχαιρέτησε ο Αγγελος Σικελιανός, με μεστό και ποιητικό λόγο, απαγγέλωντας το "Ηχήστε σάλπιγγες"... και οι χιλιάδες κόσμος που αποχαιρέτησαν τον ποιητή ξεχύθηκαν στην κατεχόμενη Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της γερμανικής κατοχής.

1953: Οι άγγλοι Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον ανακάλυψαν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψη τους αυτή, που χαρακτηρίσθηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, θα τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ, το 1962.

1970: Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίσθηκαν στα Ψήλα Αλώνια στην Πάτρα.

1986: Δολοφονήθηκε ο σουηδός πρωθυπουργός Ούλαφ Πάλμε.

1990: Με ένα νόμο το Ανώτατο Σοβιέτ έθεσε τέρμα σ΄ένα καθεστώς 60 ετών καταργούνται τα Κολχόζ, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στο ρώσο αγρότη, να μπορεί ν΄αποκτήσει γη και να την κληροδοτήσει στα παιδιά του.

1999: Η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, κερδίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο, στην ιστορία της στο διεθνές τουρνουά της Μαδέρα με συνολική βαθμολογία 38.767 βαθμούς κέρδισε επί πλέον 2 χρυσά στα τελικά.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Αφιέρωμα στο Ευαγγέλιο της Κυριακής
 
20/2/2021
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ANDROID KAI ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ
spacer
29/1/2021
Η ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ π. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΖΩΟΓΟΝΕΙ!
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης