Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ-28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με όποιο όνομα κι αν την επικαλεσθείς, Φανερωμένη κι αν την πεις ή Στρατηγό, Μεγαλόχαρη Κύρά ή Οδηγήτρια, θα νιώσεις πως το ίδιο πρόθυμα απλώνει πάνω στου την προστατευτική Της έγνοια και στοργή. Κι είτε είναι των Βλαχερνών η Παναγία, του Σουμελά, της Τηνου ή του Προυσού, Αγία Σκέπη γίνεται να σε σκεπάσει με τη Χάρη Της.
Της Πατρίδας μας οι δύσκολες ώρες, οι κρίσιμες ή οι μεγάλες, με κάποιο θαύμα της Παναγιάς μας έχουν συνδεθεί. Ιδιαίτερα στο έπος του 1940 το Έθνος μεγαλουργεί με τη δική της Χάρη. Η πίστη στην παρουσία της παίρνει εκπληκτική ένταση και καθολικότητα. Η πληγωμένη και υβρισμένη Παναγία της Τήνου αφήνει το νησί της κι ανεβαίνει στα Βορειοηπειρωτικά βουνά. Στέκεται πλάι σε ολόκληρο το αγωνιζόμενο Έθνος. Ενθαρρύνει τους πολεμιστές, φωτίζει τους αρχηγούς, καθοδηγεί και σκέπει. Και τιμωρει τους βέβηλους της μνήμης της. Γίνεται νεφέλη να κρύψει το στρατό μας. Απλώνει το Μαφόρι της Αγάπης της και σκεπάζει τους αγωνιστές της Τιμής και του Δικαίου.
Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από επώνυμους και ανώνυμους του μετώπου. Αδιαμφισβήτητα τα άπειρα θαύματά Της. Πολιτικά διαγγέλματα και ημερήσιες στρατιωτικές διαταγές, τραγούδια και παραστάσεις, διασαλπίζουν στην οικουμένη την μητρική αρωγή της και συνθέτουν τη διαδρομή ενός θαύματος. Του μεγαλυτέρου, ίσως, στις πολεμικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών.
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Συζητήσεις
 
15/11/2018
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
spacer
14/8/2018
Ο ΓΛΥΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης